KINDERWENSSPREEKUUR

 

Individueel advies

Al vóór je zwangerschap kun je bij ons terecht. Het kinderwensspreekuur is bedoeld voor iedereen met een kinderwens. Tijdens dit spreekuur krijg je persoonlijk advies van de verloskundige over gezond zwanger worden en zijn.

Ook jouw vragen, wensen, angsten en/of twijfels staan tijdens het spreekuur centraal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: Wanneer ben ik het meest vruchtbaar? Ik wil graag stoppen met roken voordat ik zwanger ben, maar het lukt me niet. Ik zou graag nog wat afvallen voordat ik zwanger word. In mijn familie komen aangeboren afwijkingen voor. Heeft ons kindje daar straks ook een verhoogde kans op? Ik zie op tegen een bevalling. Voor dit soort vragen kun je het beste een afspraak maken op het kinderwensspreekuur. Vul het aanmeldformulier in en wij nemen contact met je op.

Wanneer er een erfelijke aandoening in jouw familie voorkomt, of in de familie van je partner, bestaat de kans dat jij (of je partner) de aanleg doorgeeft aan een toekomstig kind. Het invullen van keuzehulp kan jou (en jullie) helpen om een keuze te maken bij kinderwens en erfelijke ziekte.

Fijn dat iedereen met een kinderwens naar de kinderwensspreekuur kan komen. Het ging echt over de mijn gezondheid en die van de baby. We vonden het nuttig om vanuit onze situatie mee te denken. Zo is er ook gesproken over ons kindje en de mogelijke risico door erfelijke ziektes. Fijne, betrouwbare en deskundige verloskundige.
Reactie van cliënt
Het kinderwensspreekuur was een prettig gesprek. Ik kreeg algemene informatie over gezond zwanger worden en een gezonde zwangerschap. Ze vertellen je bijvoorbeeld dat je voorafgaand en aan het begin van je zwangerschap foliumzuur moet gebruiken en dat je beter niet kunt roken. Al met al dus zinvol.
Reactie van cliënt
Het kinderwensspreekuur was nuttig voor ons. De verloskundige die de tijd voor je nam en het echt persoonlijk wist te maken. We hebben zeker nieuwe dingen gehoord. Een fijn persoonlijk gesprek. Daarnaast was de praktische informatie over medicatie, voeding en leefstijl voorafgaande aan de zwangerschap nuttig.
Reactie van cliënt

Vragenlijst van zwangerwijzer invullen

Als leidraad gebruiken we zwangerwijzer De vragenlijst van ZwangerWijzer helpt je met de voorbereiding op je zwangerschap. Het is een vragenlijst voor vrouwen èn mannen. Het invullen duurt ongeveer 15 minuten. Aan het einde van de vragenlijst krijg je een overzicht van je antwoorden. Als er gezondheidsrisico’s zijn voor jou of je baby, krijg je informatie op de website. Deze aandachtspunten bespreek je ook met de verloskundige. Mail ons deze ingevulde lijst minimaal 2 werkdagen voorafgaand aan het consult naar info@odeverloskundigen.nl.

Voor meer informatie over gezond kinderen krijgen kun je kijken op de RIVM website ‘straks zwanger worden’. (het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) Deze website biedt interessante onafhankelijke informatie die is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten.

Couple in the bed with laptop

Het consult op het kinderwensspreekuur wordt door een aantal zorgverzekeraars vergoed. Je kunt dit het beste even nakijken in je polisvoorwaarden. De kosten voor dit consult (60 minuten) zijn €60.