Liam oker zonder mutsje FB

VERLOSKUNDIGE ZORG

Onze zorg in de kraamtijd

De eerste 8 dagen na de bevalling wordt de kraamweek genoemd. En jij bent moeder geworden! Deze verandering in je leven vraagt aandacht, observatie, begeleiding en ondersteuning. Wij zijn verantwoordelijk voor een goede medische zorg voor jou en je kindje.

Tijdens de kraamweek komen wij meerdere malen langs om jou en de baby te controleren. We kijken naar het herstel van moeder en naar de ontwikkeling van de baby. We zijn er ook om alle vragen die spelen tijdens deze eerste week te beantwoorden. Bij borstvoeding is er vaak een ander verloop dan bij flesvoeding en kan er meer behoefte zijn aan ondersteuning. We nemen graag de tijd en de moeite om de borstvoeding goed te laten verlopen. Naast het bovengenoemde willen we je altijd gelegenheid bieden om de eerste gevoelens en ervaringen over de bevalling met ons te bespreken. Juist het praten zorgt ervoor dat het verloop van de bevalling kan worden verwerkt.

iStock_000019788819_12_10

Natuurlijk zijn wij gedurende deze eerste periode dag en nacht bereikbaar voor spoedgevallen. Mochten er problemen zijn, dan kan de dienstdoende verloskundige altijd gebeld worden. Als alles goed gaat, sluiten we op de zevende of achtste dag onze zorg af. Nadat wij de zorg van het kraambed hebben afgesloten dragen wij de zorg voor de baby over aan het consultatiebureau. Zij zullen de verdere groei, ontwikkeling en inentingen van je kind begeleiden. Zij hebben ook een spoedlijn waar je, nadat wij het kraambed hebben afgesloten, 24 uur per dag terecht kunt met vragen.

We houden tijdens onze bezoeken rekening met jullie slaaptijd: tussen 13.00 -15.00 proberen wij jullie niet te bezoeken. Bij drukte kunnen wij dit niet garanderen. Ook in het kraambed kun je ons altijd bellen als je vragen hebt! Je mag ons deze dagen bellen op het spoed-nummer. Je krijgt dan meteen de verloskundige aan de telefoon.

 

Afsluiting van de kraamweek en nacontrole

Bij de laatste controle krijg je nog veel informatie over zaken die voor de komende periode van belang zijn en vertellen we over de nacontrole die ongeveer 6 weken na de bevalling plaatsvindt. Om een afspraak te maken voor een nacontrole, kun je bellen met de assistente. Tijdens de nacontrole zullen we de bevalling nog eens nabespreken en zo nodig controleren we je hechtingen, het functieherstel van de bekkenbodem, de bloeddruk en/of het ijzergehalte (hemoglobine).

Onze zorg na een bevalling met de gynaecoloog

Ode Verloskundigen kan ook je kraambed begeleiden wanneer je vanwege een medische indicatie onder begeleiding van een gynaecoloog bent geweest. Het ziekenhuis brengt ons dan op de hoogte van de bevalling en geeft door wanneer je naar huis gaat. De dag na thuiskomst komen we bij je langs. Mocht je onverhoopt niets van ons vernemen? Bel dan de dienstdoende verloskundige op het 06-nummer. Je hoeft je voor deze kraambedcontroles niet vooraf bij ons aan te melden.