Respondenten onderzoek naar ervaring met Borstvoeding.
Vanuit de VSV Samen wordt er een afstudeeronderzoek gedaan naar hoe de kwaliteit van de voorlichting en begeleiding rondom borstvoeding kan worden verbeterd. Er wordt gehoopt dat deze resultaten tot adviezen kunnen leiden zodat minder moeders vroegtijdig stoppen met het geven van borstvoeding. Wij zijn op zoek naar de ervaringen van moeders rondom de borstvoedingsperiode en de ontvangen voorlichting en begeleiding. Wil je als kersverse moeder hier aan meedoen schroom niet om contact op te nemen met de deze dames. Het gaat om moeders die na de bevalling zijn begonnen met het geven van borstvoeding, maar binnen 14 dagen zijn gestopt. Het is een interview dat maximaal 45 minuten duurt en het kan plaatsvinden op een locatie en tijd naar keuze van de moeder.

Heb je interesse? Mail dan graag naar; ivanamerongen@ggdgelderlandzuid.nl. Ook kan er worden gebeld/gesmst/geappt naar telefoonnummer: 06- 25445894.

Locatie Espèrance: Lent.
Vanaf 1 juni 2019 heeft Espèrance naast hun hoofd locatie een nieuwe locatie erbij. Namelijk in het Thermion in Lent.
Deze locatie zal afhankelijk van de planning op wisselende dagen beschikbaar zijn.

💕Ceciel bevallen van dochter Juul💕

Op 31 maart 2019, is onze collega Ceciel bevallen van een dochter Juul.
Bregje heeft voor de 3e keer de bevalling bij Ceciel thuis mogen begeleiden, dit keer in bad.
Alles is heel goed en vlot gegaan. Ceciel en Juul doen het heel erg goed en genieten volop van de kraamtijd met z’n vijven!

Nieuw bij Ode; Hartjes spreekuur

We begrijpen heel goed dat de eerste helft van de zwangerschap een spannende en onzekere periode kan zijn. Zwangerschapsklachten kunnen afnemen, je voelt je kindje nog niet bewegen; hierdoor heb je mogelijk behoefte om extra naar het hartje van je kindje te kunnen luisteren.

Vanaf 2 oktober kun je hiervoor 2x per week terecht op het ‘hartjesspreekuur’.

– Iedere Dinsdag in Lent
– Iedere Vrijdag in Elst
– Vrije inloop tussen 9:00 – 9:30 uur
– Alle zwangeren tussen 13+0 – 23+0 weken zwangerschap
– Het Hartjes Spreekuur is alleen bedoeld om naar het hartje te luisteren. Bij andere vragen en/of klachten verzoeken we je om een afspraak te maken op het reguliere spreekuur.

Meld je bij binnenkomst bij onze assistente Marga of Belinda. Zij houden in de gaten hoeveel mensen er nog voor je zijn en of er nog voldoende tijd is om je te kunnen zien.

Nieuw bij Ode; de Navelstreng Ring (Cord Ring)
Na de bevalling wordt de navelstreng doorgeknipt. Standaard wordt hiervoor gebruik gemaakt van een plastic navelklem. De Cord Ring is een mooi alternatief voor de navelklem. Het is een steriel, strak afbindend ringetje van natuurlijk materiaal.

Voordelen:
• Comfortabeler voor de baby dan de standaard navelklem
o Gewichtloos
o Zit minder in de weg en prettiger voor je kindje (geen irritatie bij de huid/luier)
o Stuk kleiner dan de standaard navelklem
• Latex vrij
• Gemakkelijk toe te passen

Wij zijn enthousiast over de voordelen van de Cord Ring t.o.v. de navelklem waardoor we deze aanbieden op de praktijk.

Vanaf nu verkrijgbaar bij Ode voor € 3,00.

Bereikbaarheid
Onze bereikbaarheid is uitgebreid. Vanaf heden zijn wij op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8:30 tot en met 15:00. Voor spoed zijn wij altijd bereikbaar op beide 06- nummers.

Samenwerkingsverbanden en wetenschappelijk onderzoek
Wetenschappelijk onderzoek is van groot belang om de verloskundige zorg te blijven verbeteren. Als praktijk vinden wij dat ook belangrijk en doen daarom regelmatig mee met wetenschappelijk onderzoek. Bekijk onze samenwerkingsverbanden en wetenschappelijke onderzoeken