iStock_000034914274Banner2

VOORLICHTINGSBIJEENKOMSTEN

Informatieve avonden verzorgd door een multidisciplinair team

Voorlichting is een belangrijk onderdeel in onze verloskundige zorg. Goede informatie kan onzekerheden wegnemen en ervoor zorgen dat je deze bijzondere periode met vertrouwen tegemoet gaat. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd door Ode Verloskundigen in samenwerking met het Verloskundig Cursus Centrum Nijmegen. De avonden die wij verzorgen worden gegeven in het Thermion door een verloskundige van Ode in samenwerking met een kraamverzorgende van kraamcentrum Zuid Gelderland, lactatiekundige Christy Bowerman en een medewerker van de jeugdgezondheidszorg. De voorlichtingsbijeenkomsten zijn bedoeld voor alle zwangeren en hun partners: ook als je in een van de ziekenhuizen onder controle bent in verband met een medische indicatie ben je welkom. Hieronder vindt je de data van voorlichtingsbijeenkomsten in het Thermion. Aanmelden en betalen gaat via de website van het VCCN. Let goed op dat je de juiste locatie selecteert als je de avond in het Thermion wilt volgen!

Schrijf je nu in! Meld je hier aan via de website van het VCCN

Deze avond is te volgen in het Verloskundig Cursus Centrum Nijmegen

 

iStock_000006931371_12_10Ben je net zwanger? En wil je alles weten over een gezonde zwangerschap? Kom dan naar de bijeenkomst ‘Zwanger-nu’. Tijdens een zwangerschap komt er veel op je af. In het spreekuur zullen we veel van je vragen beantwoorden en informatie geven. Toch zijn er een aantal onderwerpen waarvan wij verwachten dat je nog iets meer van wilt weten. Deze avond is gericht op o.a. de lichamelijke veranderingen van de (vroege) zwangerschap, sporten en voeding tijdens de zwangerschap, notariële zaken, kraamzorg e.d. Voor meer informatie zie de website van het VCCN.

Data: 28 mrt – 2 mei – 6 juni

19.30 tot 21.30 in Thermion Lent

He's a kicker!Een belangrijk onderdeel van de zwangerschapsbegeleiding is de bijeenkomst over de bevalling. Met name wanneer je je eerste kindje verwacht, is deze avond aan te raden. Jullie krijgen hier namelijk veel extra informatie, die uitgebreider is dan op het spreekuur. We vertellen over het verloop van een bevalling en wat jullie kunnen verwachten. Ook bespreken we wanneer je ons kunt bellen en wat wij voor jullie kunnen doen. De avond wordt gegeven door een verloskundige van Ode en een kraamverzorgende van kraamzorg Zuid Gelderland.

Data: 10 apr – 15 mei – 19 juni

19.30 tot 21.30 in Thermion Lent

fijnvoedenfoto_6_8Lactatiekundige Christy Bowerman van FijnVoeden en een kraamverzorgster van Kraamzorg Zuid Gelderland geven in samenwerking met Ode Verloskundigen een voorlichtingsavond over het voeden van je kindje. Deze avond is zeer aan te raden als je borstvoeding wilt gaan geven, hier misschien nog over twijfelt, maar ook als je kiest voor kunstvoeding. Op deze avond leer je de basisprincipes van het voeden van je kindje waardoor je met meer zekerheid aan het voeden begint en de kans vergroot op een probleemloze (borst)voedingsperiode. Ook voor je partner is het zinvol om mee te gaan. Christy BurowChristy geeft eveneens persoonlijke begeleiding bij borstvoeding. Indien gewenst kan je in de zwangerschap een consult met haar afspreken en komt zij voor uitleg en zorg op maat bij je aan huis.

Ik ben Christy Bowerman moeder van drie kinderen. Sinds 2004 werk ik met moeders en baby’s, eerst als vrijwilliger bij de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk en sinds 2011 als lactatiekundige IBCLC. Daarvoor begeleidde ik als psycholoog kinderen en hun ouders met betrekking tot leerproblemen. De moeder/kind relatie heeft mij altijd geboeid en in het bijzonder de borstvoedingsrelatie. Het voeden heeft een centrale rol bij het verzorgen van een baby waardoor het oplossen van problemen op dat gebied van veel betekenis kan zijn. Ieder moeder/kind koppel is anders en heeft individuele aandacht nodig om te zoeken naar wat past in hun unieke situatie. Daarom neem ik graag de tijd om uitgebreid stil te staan bij het verloop van de borstvoeding, de situatie en de wensen van moeder. Aan de hand daarvan bespreken we de mogelijkheden die haar verder kunnen helpen bij het realiseren van haar borstvoedingsdoelen. Samen komen we tot een advies dat moeder na afloop ontvangt. Prettig voor moeder om na te lezen maar ook eventueel ter inzage voor andere zorgverleners.

Data: 18 apr – 23 mei

19.30 tot 21.30 in Thermion Lent

iStock_000019788819_12_10 Hoewel het nu nog heel ver weg lijkt, weten we uit onderzoek dat het ontzettend belangrijk is om goed voorbereid te zijn op het ouderschap. Met deze avond willen we je op een laagdrempelige manier kennis laten maken met twee belangrijke thema’s Contact met je baby en Ouderschap. Binnen het thema Contact met je baby gaan we in op signalen van je baby in de eerste maanden, hoe je hierop kunt reageren, omgaan met huilen, sensitief ouderschap en veilige hechting. Binnen het thema Ouderschap gaan we in op verschillende typen ouders, verwachtingen en behoeften van ouders rondom het ouderschap en hoe ouders elkaar kunnen ondersteunen in het ouderschap zonder elkaar als partner uit het oog te verliezen. Zie ook baby-proof.nl
Deze avond wordt gegeven door een kinderpsychologe en een verpleegkundige van het consultatiebureau.

Voor wie? Voor zwangere vrouwen en/of hun partner. De voorlichtingsbijeenkomst kan het beste gevolgd worden tussen de 28ste en 36ste week van de zwangerschap.

De kosten van deze avond bedragen €7,50 per zwangere of € 12,50 per zwangere met partner. Sommige zorgverzekeraars vergoeden deze voorlichtingsbijeenkomsten, indien nodig kan je een factuur van je betaling krijgen. Voor het door laten gaan van de voorlichtingsavond stellen wij een minimum en een maximaal aantal deelnemers. Bij aanmeldingen onder het minimum behouden wij ons het recht de avond te annuleren. Indien het maximaal aantal deelnemers is bereikt zal worden gevraagd uit te wijken naar de volgende datum. Mocht je onverhoopt niet kunnen, dat kan. Afmelden kan tot 24 uur van te voren, in dat geval storten wij het inschrijfgeld volledig terug. Voor afmeldingen <24uur worden de kosten niet geretourneerd.