Kinderwens

Persoonlijk advies over gezond zwanger worden

Goed voorbereiden is belangrijk

Ook al vóór je zwangerschap kun je bij ons terecht. Het kinderwensspreekuur is bedoeld voor iedereen met een kinderwens. Tijdens dit spreekuur krijg je persoonlijk advies over gezond zwanger worden en zijn.

Het lijkt zo simpel: stoppen met anticonceptie, vrijen en afwachten. Maar je kunt meer doen om zwanger te worden, en voornamelijk om gezond zwanger te worden. De laatste jaren wordt steeds meer duidelijk dat de gezondheid en leefstijl van de vrouw veel invloed heeft op de ontwikkeling van de baby. Je kunt de start van de baby optimaal maken door met een gezonde leefstijl zwanger te worden. Daarnaast zijn er dingen die je kunt doen om je vruchtbaarheid en daarmee de kans op een zwangerschap te vergroten.

Vragenlijst van Zwangerwijzer invullen

Als leidraad gebruiken we zwangerwijzer. De vragenlijst van ZwangerWijzer helpt je met de voorbereiding op je zwangerschap. Het is een vragenlijst voor vrouwen én mannen. Het invullen duurt ongeveer 15 minuten. Aan het einde van de vragenlijst krijg je een overzicht van je antwoorden. Als er gezondheidsrisico’s zijn voor jou of je baby, krijg je informatie op de website. Deze aandachtspunten bespreek je ook met de verloskundige.
Mail ons deze ingevulde lijst minimaal 2 werkdagen voorafgaand aan het consult naar info@odeverloskundigen.nl.

Het consult op het kinderwensspreekuur wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Je kunt dit het beste even nakijken in je polisvoorwaarden. De kosten voor dit consult (60 minuten) zijn €60.