Voorlichting

Voorlichtingsavonden op eigen praktijk

Voorlichting is een belangrijk onderdeel in onze verloskundige zorg. Goede informatie kan onzekerheden wegnemen en ervoor zorgen dat je deze bijzondere periode met vertrouwen tegemoet gaat. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd door Ode Verloskundigen in samenwerking met het Verloskundig Cursus Centrum Nijmegen. De avonden die wij verzorgen worden gegeven in het Thermion door een verloskundige van Ode in samenwerking met een kraamverzorgende van kraamcentrum Zuid Gelderland, lactatiekundige Christy Bowerman en een medewerker van de jeugdgezondheidszorg. De voorlichtingsbijeenkomsten zijn bedoeld voor alle zwangeren en hun partners: ook als je in een van de ziekenhuizen onder controle bent in verband met een medische indicatie ben je welkom. Hieronder vindt je de data van voorlichtingsbijeenkomsten in het Thermion. Aanmelden en betalen gaat via de website van het VCCN. Let goed op dat je de juiste locatie selecteert als je de avond in het Thermion wilt volgen!

Bevalling

17 sept  -  29 okt  -  10 dec

Tot 1 september zullen de voorlichtingsavonden via Zoom plaatsvinden. Kijk op de site van vccnijmegen voor alle data.

Een belangrijk onderdeel van de zwangerschapsbegeleiding is de bijeenkomst over de bevalling. Met name wanneer je je eerste kindje verwacht, is deze avond aan te raden. Jullie krijgen hier namelijk veel extra informatie, die uitgebreider is dan op het spreekuur. We vertellen over het verloop van een bevalling en wat jullie kunnen verwachten. Ook bespreken we wanneer je ons kunt bellen en wat wij voor jullie kunnen doen. De avond wordt gegeven door een verloskundige van Ode en een kraamverzorgende van kraamzorg Zuid Gelderland.

Voeden

30 sept  -  11 nov  -  16 dec

Tot 1 september zullen de voorlichtingsavonden via Zoom plaatsvinden. Kijk op de site van vccnijmegen voor alle data.

Lactatiekundige Christy Bowerman van FijnVoeden en een kraamverzorgster van Kraamzorg Zuid Gelderland geven in samenwerking met Ode Verloskundigen een voorlichtingsavond over het voeden van je kindje. Deze avond is zeer aan te raden als je borstvoeding wilt gaan geven, hier misschien nog over twijfelt, maar ook als je kiest voor kunstvoeding. Op deze avond leer je de basisprincipes van het voeden van je kindje waardoor je met meer zekerheid aan het voeden begint en de kans vergroot op een probleemloze (borst)voedingsperiode. Ook voor je partner is het zinvol om mee te gaan. Christy geeft eveneens persoonlijke begeleiding bij borstvoeding. Indien gewenst kan je in de zwangerschap een consult met haar afspreken en komt zij voor uitleg en zorg op maat bij je aan huis.

Ouderschap

1 okt  -  12 nov  -  17 dec

Tot 1 september zullen de voorlichtingsavonden via Zoom plaatsvinden. Kijk op de site van vccnijmegen voor alle data.

Hoewel het nu nog heel ver weg lijkt, weten we uit onderzoek dat het ontzettend belangrijk is om goed voorbereid te zijn op het ouderschap. Met deze avond willen we je op een laagdrempelige manier kennis laten maken met twee belangrijke thema’s Contact met je baby en Ouderschap. Binnen het thema Contact met je baby gaan we in op signalen van je baby in de eerste maanden, hoe je hierop kunt reageren, omgaan met huilen, sensitief ouderschap en veilige hechting. Binnen het thema Ouderschap gaan we in op verschillende typen ouders, verwachtingen en behoeften van ouders rondom het ouderschap en hoe ouders elkaar kunnen ondersteunen in het ouderschap zonder elkaar als partner uit het oog te verliezen. Zie ook baby-proof.nl
Deze avond wordt gegeven door een kinderpsychologe en een verpleegkundige van het consultatiebureau

De kosten van deze avond bedragen €7,50 per zwangere of € 12,50 per zwangere met partner. Sommige zorgverzekeraars vergoeden deze voorlichtingsbijeenkomsten, indien nodig kan je een factuur krijgen. Voor het door laten gaan van de voorlichtingsavond stellen wij een minimum en een maximaal aantal deelnemers. Bij aanmeldingen onder het minimum behouden wij ons het recht de avond te annuleren. Indien het maximaal aantal deelnemers is bereikt, zal worden gevraagd uit te wijken naar de volgende datum of een andere locatie. Mocht je onverhoopt niet kunnen, dat kan. Afmelden kan tot 24 uur van te voren, in dat geval storten wij het inschrijfgeld volledig terug. Voor afmeldingen <24 uur worden de kosten niet geretourneerd.