Voorlichting

Voorlichtingsavonden op eigen praktijk

Voorlichting is een belangrijk onderdeel in onze verloskundige zorg. Goede informatie kan onzekerheden wegnemen en ervoor zorgen dat je deze bijzondere periode met vertrouwen tegemoet gaat. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd door Verloskundig Cursus Centrum Nijmegen. De voorlichtingsbijeenkomsten zijn bedoeld voor alle zwangeren en hun partners: ook als je in een van de ziekenhuizen onder controle bent in verband met een medische indicatie ben je welkom. Aanmelden en betalen gaat via de website van het VCCN.

Bevalling

De kosten voor deze avonden bedraagt € 10,00 voor de zwangere en haar partner. Deze avond duurt ongeveer 2 uur en is Online met Zoom. Klik op onderstaande button voor een overzicht van de data.

Naarmate de bevalling dichterbij komt zal de behoefte aan informatie hierover toenemen. Met een goede voorbereiding kan je deze bijzondere gebeurtenis met vertrouwen tegemoet zien. Deze informatieavond geeft jou en je partner informatie over:
* de laatste weken van de zwangerschap
* hoe je weet dat de bevalling begonnen is
* hoe de bevalling verloopt
* de verschillende vormen van pijnstilling
* de periode na de bevalling

Verloskundigen uit de regio organiseren deze voorlichtingsavonden. Zeker als je gaat bevallen van je eerste kindje is het een aanrader om deze avond te bezoeken!

Voeden

Op deze avond zijn alle zwangeren vanaf 25 weken zwangerschap, en hun partners welkom. De avond is ook geschikt voor diegene die nog geen keuze over voeden hebben gemaakt. Een lactatiekundige verzorgt deze avond. De kosten voor deze avonden bedraagt € 10,00 voor de zwangere en haar partner. Deze avond duurt ongeveer 2 uur en is Online met Zoom.

Het is belangrijk om al in de zwangerschap na te denken of je je baby borstvoeding wilt geven. Daarom bieden wij jou en je partner deze avond aan, waar je geïnformeerd wordt over de (v)oordelen van borstvoeding. Bovendien krijg je veel praktische tips. Zo neemt de kans op succesvol voeden toe.
Want wist je dat borstvoeding geven geleerd moet (en kan!) worden?

Ouderschap

Voor wie? Voor zwangere vrouwen en/of hun partner. De voorlichtingsavond kan het beste gevolgd worden tussen de 28ste en 36ste week van de zwangerschap. De kosten van deze avond bedraagt € 10,00 voor de zwangere met haar partner. Deze avond is Online met Zoom

Hoewel het nu nog heel ver weg lijkt, weten we uit onderzoek dat het ontzettend belangrijk is om goed voorbereid te zijn op het ouderschap. Met deze avond willen we je op een laagdrempelige manier kennis laten maken met twee belangrijke thema’s Contact met je baby en Ouderschap. Binnen het thema Contact met je baby gaan we in op signalen van je baby in de eerste maanden, hoe je hierop kunt reageren, omgaan met huilen, sensitief ouderschap en veilige hechting. Binnen het thema Ouderschap gaan we in op verschillende typen ouders, verwachtingen en behoeften van ouders rondom het ouderschap en hoe ouders elkaar kunnen ondersteunen in het ouderschap zonder elkaar als partner uit het oog te verliezen. Zie ook baby-proof.nl
Deze avond wordt gegeven door een kinderpsychologe en een verpleegkundige van het consultatiebureau