Covid-19

Update
Maatregelen vanaf 14-6-2021

Maatregelen v.a. 14-6-2021

Gelukkig gaat het de goede kant op met de Covid-19 besmettingen in Nederland. Hierdoor kunnen we steeds meer, ook bij ons in de praktijk. Gelukkig kunnen we steeds meer maatregelen afschaffen en kunnen we steeds meer onze persoonlijke zorg bieden zoals wij dat graag voor jullie doen!  

Onderstaande maatregelen blijven nog gelden: 

 • Zwangere en/of partner/gezinslid met klachten blijven thuis
 • Ben je verkouden, heb je koorts > 38*C of last van hoesten, kom dan niet naar de praktijk. Bel voor een coronatest en overleg met onze assistente voor het verzetten van de afspraak.
 • Zwangere (en begeleider) draagt een mondkapje
  Zowel in de wachtkamer áls in de spreekkamer wordt een mondkapje gedragen.
 • Houdt 1,5 meter afstand!
  We hebben plekken in de spreekkamer aangegeven waar je mag zitten of staan op een veilige afstand. Houdt hier alsjeblieft rekening mee.
 • Desinfecteer je handen bij binnenkomst in de wachtkamer én in de spreekkamer 
 • Kom niet te vroeg voor je afspraak
  Dit om de niet te veel mensen tegelijk in de wachtkamer te hebben.

Hoe gaat het tijdens de zwangerschap en kraambed?

 • Het controleschema is weer als normaal! Alle controles vinden weer op de praktijk plaats.
 • Controles: Bij alle controles mag je partner mee + evt kind (zwangere + 2 huisgenoten zijn welkom).
 • Pretecho's: Pretecho's kunnen tijdens reguliere spreekuren van Bregje ingepland worden. Er mogen 1-2 extra personen met zwangere en partner mee bij de pretecho's (partner, kind, familielid).
 • Hartjesspreekuur: Helaas kunnen we geen vrije inloop meer hanteren, maar verzoeken we een afspraak in te plannen voor het hartjesspreekuur. Het hartjesspreekuur is voor alle zwangeren tussen de 13 – 23 weken, op dinsdagmorgen in Lent en op vrijdagmorgen in Elst.
  Je wordt verzocht om van tevoren een afspraak in te plannen. Dit kan telefonisch op: 085-4897680 tussen 8:30-15:00u of per mail: info@odeverloskundigen.nl. Kom bij voorkeur alleen.
 • De voorlichtingsavonden worden vooralsnog online aangeboden: kijk hiervoor op de website Bevallen@Arnhem of van het Verloskundige cursuscentrum Nijmegen: VCCN.
 • Rondleidingen in het ziekenhuis zijn niet mogelijk. Klik op het Rijnstate en het CWZ voor filmpjes met informatie en beelden van de afdeling.
 • De aangifte van de geboorte bij de gemeente Nijmegen en Overbetuwe gebeurt online. Hiervoor ontvang je na de bevalling een formulier. In de gemeente Nijmegen is het indien gewenst ook mogelijk om fysiek aangifte te doen.
 • In de kraamweek komen we alle kraambedcontroles weer langs. Bij voorkeur komt sowieso de verloskundige langs die ook bij de bevalling aanwezig is geweest. Voor meer informatie over wanneer we langskomen en over de kraamperiode kijk bij www.odeverloskundigen.nl/kraamperiode 

Hoe gaat het tijdens de bevalling?

De keuze voor een thuis- of ziekenhuisbevalling blijft, tenzij het medisch gezien noodzakelijk is dat je in het ziekenhuis bevalt.
Tijdens de thuisbevalling mag iedereen erbij zijn die jullie er graag bij willen hebben, met inachtneming van de 1,5 meter. Probeer daar rekening mee te houden dat het in een slaapkamer snel ‘vol’ wordt met de verloskundige, kraamzorg en partner erbij. 

In alle drie de ziekenhuizen; Radboud, CWZ en Rijnstate zal een mondkapje gedragen moeten worden. Samen met onze collega’s uit het ziekenhuis wordt er ook steeds gekeken wat er mogelijk is binnen het ziekenhuisdit betekent dat afspraken binnen verloskundigenpraktijken kunnen afwijken van afspraken binnen het ziekenhuis. Wij vragen hiervoor jullie begrip. Bij iedere zwangere kunnen er andere afwegingen worden gemaakt.