Newborn baby girl

GEBOORTEPLAN

Jouw persoonlijke wensen rondom de bevalling

kus_edited-1In een geboorteplan beschrijf je jouw wensen rondom de bevalling. Sommige stellen vinden het fijn om zich zo alvast voor te bereiden op de bevalling.
Het is bedoeld om de verloskundige en andere zorgverleners te laten weten wat je belangrijk vindt. Wat jouw idee├źn en wensen zijn. Hoe jij graag wilt dat mensen met je omgaan. Tegelijk is het een manier om met je partner te bespreken wat jullie verwachtingen zijn van de bevalling en van elkaar. Door een geboorteplan blijf je betrokken bij de dingen die tijdens de bevalling gebeuren en de beslissingen die genomen worden. Ook op momenten dat je zelf niet goed kunt vertellen wat je wilt. Niets in het plan staat vast. Je kunt zelf op elk moment van gedachten veranderen. Een bevalling is nooit precies te plannen en kan anders lopen dan je verwacht had. Juist daarom is het extra belangrijk dat je van tevoren hebt aangegeven wat je wensen zijn, zodat we daar rekening mee kunnen houden. Als je bijvoorbeeld verwezen wordt naar het ziekenhuis zal men daar ook rekening proberen te houden met jouw geboorteplan.

Geboorteplan bespreken

Hou het geboorteplan simpel. Beschrijf vooral wat echt belangrijk voor je is. Het beste kun je jouw wensen in je eigen woorden omschrijven. Je kan het Geboorteplan met voorbeeldvragen als uitgangspunt nemen bij het schrijven van je geboorteplan. Mail je geboorteplan naar info@odeverloskundigen.nl. Tijdens de volgende controle is er tijd om het geboorteplan met de verloskundige bespreken.